У Запорізькій області будують нові оборонні рубежі - ОВА

У Запорізькій області організовано роботу по створенню багаторівневої системи оборонних об’єктів. У вівторок будували нові оборонні рубежі, аби ворог не дійшов до обласного центру.

Про це у Телеграмі повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

"Зараз ми знаходимось далеко від Запоріжжя. Будуємо фортифікаційні позиції, щоб російські війська не просунулись ближче до Запоріжжя. Наша робота не припиняється і не припиниться найближчим часом", - говорить перший заступник міського голови Запоріжжя Олександр Власюк.

Читайте також: На Херсонщині ЗСУ звільнили п'ять сіл від окупантів, які тікають на рубежі Чорнобаївки

В ОВА говорять, що на початку війни першочерговим завданням було створення декількох ліній оборони. З посиленням агресії на південному напрямку виникла необхідність у ще складнішій системі захисних споруд.

"Набагато легше прийти на вже заздалегідь обладнані позиції. Зараз працюємо, щоб не допустити ворога до Запоріжжя та максимально ускладнити його просування, відбити атаки і вберегти життя людей", - говорить військовослужбовець з позивним «Шериф».

Читайте також: ЗСУ за добу відбили дев'ять атак ворога на сході України

Обласна державна адміністрація та влада Запоріжжя працюють у посиленому режимі для оперативного реагування на нові загрози. Місто задіяне на повну: як приватні, так і комунальні підприємства надають техніку, за допомогою якої риють траншеї та окопи.

Читайте також: На Запоріжжі росіяни обстрілюють захоплену ними Василівку, звинувачуючи ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ на 26 квітня, на Південнобузькому і Таврійському напрямках ворог продовжує утримувати зайняті рубежі, на окремих напрямках безуспішно намагається покращити тактичне положення. Здійснює обстріли позицій наших військ.