У Маріуполі чекають в черзі на евакуацію понад 200 мирних жителів – мер

Відео

У заблокованому Маріуполі в четвер чекали в черзі на евакуацію понад 200 людей, але вчасно автобуси не прибули, жителі залишилися чекати.

Про це заявив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко на пресбрифінгу за допомогою онлайн-зв’язку в UkraineMediaCentre Kyiv, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми проголошували, що сьогодні буде розпочата евакуація, визначили, де це буде. Сьогодні було визначене Порт-сіті, це така крапочка на мапі нашого Маріуполя. Люди зібралися, а це більше 200 маріупольців, і чекають на цю евакуацію. Вони зібралися, але буде, чи не буде… Ми запросили 22 автобуси, які би мали приїхати ще о 14.00. Автобусів нема, але чекаємо», - сказав мер.

Він розповів, що до людей, які чекали автобуси на евакуацію, хтось підійшов і сказав, що буде якийсь особистий підхід до тих, хто має евакуйовуватися. «То казали, що тільки жінки з дітьми, потім - жінки без дітей і літні люди. Така черга вже вишикувалась, чекають на евакуацію, але автобусів, на жаль, станом на 15.05 не бачили в тій точці, яку ми визначили», - зазначив Бойченко.

Раніше він повідомив, що ті 80 маріупольців, яким вдалося виїхали 20 квітня з Маріуполя, переночували у Бердянську, та вже прямують по території, контрольованій українською владою до Запоріжжя.

Читайте також: Дізнатися про евакуацію з Маріуполя можна на середніх частотах українського радіо - міськрада

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. Із заблокованого російськими загарбниками Маріуполя загалом з 24 лютого евакуювалися на підконтрольну українській владі територію близько 150 тисяч мешканців, залишаються у місті ще близько 120 тисяч. Спроби евакуювати цивільних продовжуються.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.