На Луганщині з п’яти обстрілюваних міст евакуювали ще понад 200 людей

На Луганщині з п’яти обстрілюваних російськими військами міст: Лисичанська, Сєвєродонецька, Гірського, Попасної та Кремінної у четвер, 14 квітня, евакуювали понад 200 мирних мешканців.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської військової обласної адміністрації Сергій Гайдай.

«Понад 200 людей евакуйовані із Лисичанська, Сєвєродонецька, Гірського, Попасної та Кремінної. Вони вже прямують до залізничних вокзалів Донеччини та до Дніпра. Це 90 жителів Лисичанська, 52 – Гірської громади, 34 – Кремінної, 27 – Сєвєродонецька, 5 – Попасної», - написав керівник ОВА.

Він зазначив, що поїзди чекатимуть сьогодні до останнього врятованого – всі будуть убезпечені, евакуація триває.

Як повідомлялося, 13 квітня з території Луганщини загалом евакуювали 319 мирних жителів регіону.

Читайте також: На четвер погодили дев'ять гуманітарних коридорів

Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії різною зброєю - системами залпового вогню «Торнадо - С», «Град», авіабомбами та ін. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.