На Буковину приїхав евакуаційний поїзд зі 130 мешканцями Донеччини

До Чернівецької області евакуювали ще 130 мешканців Донеччини, які прибули потягом із Покровська. Їх розселяють у громадах Буковини.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

«На Буковину прибув ще один евакуаційний потяг із Покровська Донецької області. Ним зі Сходу доправили 130 пасажирів, котрі змушені були рятуватися від жахіть війни», - йдеться у повідомленні.

На вокзалі людей зустріли працівники Чернівецької обласної військової адміністрації та волонтери.

Представники адміністрації зазначили, що 60 евакуйованих осіб посадили в автобуси та доправили у громади. Напередодні там облаштували місця для перебування переселенців, підготували для них необхідні речі та харчі. Також 20 людей влаштували у Чернівцях, 50 знайшли прихисток у друзів та рідних.

Усього за останні дні шістьма евакуаційними поїздами на Буковину прибули 1730 людей, із них в громадах розмістили 1135, зокрема у Чернівцях – 345. Оселилися самостійно у родичів або знайомих 230 вимушених переселенців.

Читайте також: Сьогодні працюватимуть дев'ять гуманітарних коридорівмаршрути

Як повідомляв Укрінформ, напередодні до Чернівців прибули ще три евакуаційні потяги із Покровська та Слов'янська Донецької області, які доставили близько тисячі людей.

Станом на 12 квітня Чернівецька область прихистила у себе близько 76 тисяч вимушених переселенців, із яких майже 25 тисяч дітей.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.