Наступ російських загарбників на Луганщині гальмує затяжний дощ

Наступ російських загарбників гальмується через затяжний дощ на Луганщині, який прогнозують на декілька днів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Наступ росіян гальмується через затяжний дощ на Луганщині!», - написав очільник області.

Він зазначив, що позавчора і вчора загарбники почали стягувати важку техніку у великому обсязі, сотнями одиниць від віддалених районів вже ближче до лінії фронту.

«А це говорить, що сьогодні-завтра мав би початись наступ. Але сьогодні у нас почався дощ і не маленький, і, за прогнозом, цей дощ триватиме декілька днів. І це на 100% піде нам на руку, тому що Луганщина – це все ж таки більш сільська місцевість, і є декілька доріг, по яких можна пересуватись технікою. І це треба вишикуватись в колону, а це легка мішень, легка ціль для наших захисників», - зауважив Гайдай.

Читайте також: Вночі війська рф знищили ще сім будинків на Луганщині, у Лисичанську є жертви

Він також повідомив, що обстріли мирних міст на Луганщині посилилися, у Рубіжному та Попасній тривають позиційні бої в середині міст.

«Підконтрольні частини Рубіжного та Попасної окупантам - заблоковані для нас. Ані вивезти людей, ані завезти гуманітарку туди можливості немає. Вчора по Лисичанську рашисти вгатили ракетою «Точка-У», - наголосив керівник ОВА.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії різною зброєю - системами залпового вогню «Торнадо - С», «Град», авіабомбами та ін. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, учбових закладів, пошкоджені всі лікарні.

24 лютого президент росії путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.