Держава виділила 18 мільярдів для гумдопомоги на тимчасово окупованих територіях

Держава виділила 18 млрд гривень на закупівлю продуктів харчування, ліків і будматеріалів для людей на тимчасово окупованих територіях і територіях, де ведуться бойові дії, й планує роздати 12 млн таких гуманітарних пакетів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем'єр-міністрів України Денис Шмигаль в ефірі телемарафону.

«Поставка гуманітарних вантажів на окуповані території, на території, де ведуться бойові дії, на території, де є оточені міста. Держава виділила 18 млрд грн, визначила Укрзалізницю ключовим закупівельником харчових продуктів. Ми визначили трошки більші, ніж 10 основних харчових продуктів, які складають основний харчовий набір на час війни», - сказав глава уряду.

Крім того, ці гроші також витрачатимуться на визначений перелік будівельних матеріалів для швидкого відновлення пошкоджених об’єктів там, де це можливо, а також на ліки.

Читайте також: Витрати на зарплати держслужбовцям скоротили на 10% - Шмигаль

Шмигаль запевнив, що в тимчасово окуповані українські міста також намагаються доставити ці вантажі через гуманітарні коридори.

«Ми плануємо роздати 12 млн таких сухпайків, таких гуманітарних пакетів людям, які потребують елементарного – їжі і ліків», - підкреслив Прем’єр-міністр.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.