Евакуацію з Борової на Харківщині скасували через загострення ситуації

Евакуацію із селища Борова на Харківщині до Краматорська, заплановану на завтра, 6 квітня, скасували через загострення воєнної ситуації.

Про це повідомляє у Фейсбуці Борівський селищний голова Олександр Тертишний, передає Укрінформ.

"У зв’язку із загостренням ситуації по запланованому маршруту руху евакуаційних автобусів завтра, 06.04.2022 року, евакуація з Борівської громади до евакуаційних поїздів у м. Краматорськ відміняється", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: З Луганщини евакуювали 5 квітня майже 1200 мирних мешканців

Про можливість безпечного виїзду евакуаційних автобусів повідомлять додатково.

Селищний голова наголосив, що рішення про евакуацію громадяни ухвалюють самостійно і добровільно, здійснюється вона виключно за бажанням. Але через активні бойові дії на території Ізюмського району в безпосередній близькості до Боріської громади до селищної ради звертаються громадяни з проханням допомогти їм виїхати за межі Ізюмського району.

Читайте також: З обстріляної рашистами балаклійської лікарні вдалося евакуювати 18 пацієнтів

Як повідомляв Укрінформ, у Міноборони України заявили, що основні зусилля противник зосередив на підготовці до наступальних дій, аби оточити угрупування Об'єднаних сил та оволодіти містом Харків.

24 лютого росія розпочала війну проти України, російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.