Фракція ОПЗЖ у Чернівецькій облраді призупинила свою діяльність

Фракція політичної партії "Опозиційна платформа - за життя" у Чернівецькій обласній раді призупинила свою діяльність на період дії воєнного стану.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна рада, передає Укрінформ.

"До Чернівецької обласної ради надійшла заява депутатів фракції "Опозиційна платформа - за життя". У заяві повідомляється про призупинення діяльності фракції в Чернівецькій обласній раді на період дії воєнного стану в Україні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таке рішення депутати прийняли під час засідання своєї фракції ще 29 березня 2022 року. Підписав заяву голова фракції ОПЗЖ Михайло Жар.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 березня щодо призупинення діяльності окремих політичних партій. Згідно з указом, передбачається призупинення на період дії воєнного стану будь-якої діяльності в Україні партій «Опозиційна платформа – За життя», «Партія Шарія», «Держава», «Ліва опозиція», «Прогресивна соціалістична партія України», «Союз лівих сил», «Соціалістична партія України», «Соціалісти», «Опозиційний блок», «Наші» та «Блок Володимира Сальдо».

Наразі у Верховній Раді напрацьовують законопроєкт, який дасть змогу за народною ініціативою відкликати депутатів, обраних до місцевих рад від заборонених проросійських партій.