Луганщина під постійним мінометним вогнем, погіршується ситуація на Херсонщині – зведення ОВА

У Луганській області майже всі міста під постійним мінометним вогнем.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00.

Ворог вночі здійснив ракетний обстріл Одеси. Є попадання в інфраструктурний об'єкт. Деталі встановлюють.

У Тернополі вчора приблизно о 22:30 під час повітряної тривоги ворог скинув ворожий об'єкт на територію нафтобази. Постраждалих немає. На місці працюють працівники служби ДСНС та поліції.

Російські загарбники вчора ввечері обстріляли Слобідський район Харкова - 7 людей загинули, 34 поранені, серед них 3 дітей. Тривають бої в Ізюмському напрямку.

У Донецькій області ворог здійснив спробу наступу на Мар'їнку, атаку відбито. Зараз усе контрольовано. Авдіївка - обстріли реактивною артилерією. Є поранені серед цивільних, пошкоджені житлові будинки та інфраструктура. Красногорівка, Вугледар, Світлодарськ - обстріли. У Маріуполі ситуація без змін, місто залишається у блокаді. Зелений коридор, обіцяний для Червоного Хреста, не спрацював.

На Луганщині майже всі міста під постійним мінометним вогнем, всюди пожежі. Обсяги руйнувань та дані щодо поранених і загиблих наразі встановлюються. Вчора під час артобстрілу у Новодружеську загинули двоє волонтерів, які видавали гуманітарну допомогу людям.

Обстріли по Миколаєву не припиняються. Дані про потерпілих уточнюються. Сьогодні вранці знову були обстріляні спальні райони міста, дані щодо постраждалих уточнюються. Учора ввечері обстріляли місто Очаків, є загиблі та поранені.

Ситуація на Херсонщині погіршується. Вибухи та обстріли - на території всієї області, особливо на кордонах Дніпропетровщини та Миколаївщини. У селах відсутні світло та вода, ліків немає взагалі, а магазини зачинені з початку війни. Ситуація критична. У Херсонській області за останню добу 67 населених пунктів залишаються без електро- та водопостачання.

Збройні сили України перевіряють звільнені від ворога села Чернігівської області наразі у північній частині і ближче до кордону. Обстрілів Чернігова не було, постійні повітряні тривоги.

У Київській області продовжується зачистка та розмінування в Бучанському, Вишгородському та Броварському районах. Проводяться роботи по розмінуванню, відновленню газо-, електропостачання, зв'язку, завозять гуманітарна допомога. Також правоохоронні органи проводять фіксацію злочинів, заподіяних ворогом до мирного населення. Встановлено посилену комендантську годину.

Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, Рівненщині, Житомирщині, Сумщині, Черкащині, Полтавщині, у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Кіровоградській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Фото: Луганська ОДА