Голова Запорізької ОВА зробив заяву про плани росіян провести «референдум» у Токмаці

Керівник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух зробив заяву про так званий “референдум”, який намагаються провести російські загарбники у Токмаці.

Відповідна заява оприлюднена в Телеграмі ЗОВА, передає Укрінформ.

“Останнім часом періодично з’являється інформація про наміри окупантів пограти в референдуми. Так, від мешканців тимчасово окупованого Токмака приходять повідомлення про те, що російські терористи мають намір у понеділок, 4 квітня, провести захід, який вони називають “народним референдумом”, - зазначив Старух.

Він наголосив, що в Україні референдум можливий лише з ініціативи народу України, до якого росіяни ніяк не належать.

"По-перше, в нашій країні референдум можливий лише з ініціативи народу України, до якого орки не належать. По-друге, у нашій країні ми вже давно не голосуємо з-під палки! По-третє, пропонуємо їм самим провести хоч один реальний референдум у себе на росії. Можемо допомогти", - заявив керівник ОВА.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.