СБУ затримала у Львові російського шпигуна

У Львові СБУ затримала зрадника, який проводив розвідку на заході України та планував передати важливу інформацію спецлужбам рф.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«Ще одного зрадника затримали контррозвідники та слідчі СБУ Львівщини. Ворогові не вдалося отримати важливої розвідінформації. Отож у Львові викрили агента ворожих спецслужб, який проводив розвідувально-підривну діяльність проти нашої держави. Раніше чоловік проживав на тимчасово окупованій території України. Там його завербували. Приїхав у Львів із завданням – провести розвідку на заході України», - йдеться у повідомленні.

Начальник ОВА зазначає, що спецпризначенці СБУ спрацювали оперативно. Агенту агресора уже повідомили про підозру за частиною 1 статті 111 (державна зрада) ККУ.

Козицький закликає мешканців області повідомляти в поліцію про підозрілих людей чи автівки: «Якщо ви маєте інформацію про диверсійні дії, загрози об’єктам оборонного комплексу, соціальної чи критичної інфраструктури на Львівщині, повідомляйте про це на «гарячу лінію» штабу Управління СБ України у Львівській області. Контакти: +38(096)322-45-24».

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.