Маріупольська міськрада призупинила мандати депутатам ОПЗЖ та партії Шарія

Маріупольська міська рада на позачерговій сесії призупинила повноваження депутатів ОПЗЖ та «Партії Шарія» на період воєнного стану. Сесія відбулася в форматі онлайн.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міськрада.

«Маріупольська міська рада - без антиукраїнських сил. На позачерговій сесії місцевої ради призупинено повноваження депутатів ОПЗЖ та «Партії Шарія» на період воєнного стану. Сесія відбулася в форматі онлайн», - йдеться у повідомленні.

У рішенні міськради зазначається, що у зв'язку з введенням в дію указом Президента України від 19 березня 2022 року №153/2022 рішення Ради національної безпеки та оборони України від 18 березня 2022 року «Щодо призупинення діяльності окремих політичних партій», керуючись ст. ст. 26, 59 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила призупинити на період дії воєнного стану будь-яку діяльність депутатів Маріупольської міської ради VIII скликання, які є членами політичних партій «Опозиційна платформа - За життя» та «Партія Шарія».

24 лютого президент рф путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.