На Житомирщині російські військові грабують будинки селян

У Народицькій громаді на Житомирщині російські військові грабують оселі селян.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Житомирська обласна прокуратура.

«Установлено, що до домогосподарства жителя одного із сіл Народицької територіальної громади Коростенського району вдерлися майже 30 військовослужбовців країни-агресора, які цинічно поводилися та обстріляли зі стрілецької зброї автомобіль, що знаходився на подвір’ї», - йдеться у повідомленні.

Після цього озброєні вояки пограбували господаря, викравши із помешкання побутову техніку, автомобільний та будівельний інструмент.

Зазначається, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом порушення законів та звичаїв війни, пов’язаних із застосуванням засобів ведення війни, заборонених міжнародним правом (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Укрінформ, російські війська на початку бойових дій захопили чотири села в Народицькій територіальній громаді на Житомирщині.

Із 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України; ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Фото: АА