війська рф обстріляли з мінометів Чернігів

На тлі переговорів про можливий мир, які відбувались у Туреччині, російські війська продовжували обстрілювати мирні міста і селища України.

Як передає Укрінформ, про це поінформувала Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова у Телеграмі.

«Обстріли з мінометів по Чернігову. Стріляли з відстані понад 5 км до адміністративних кордонів міста. Така відстань робить неможливими прицільні удари, мета загарбників - накрити вогнем цивільне населення», - поінформувала вона.

За її даними, на Луганщині під «килимовим» обстрілом рф - місто Сєвєродонецьк, і цей населений пункт повністю знеструмлено, там немає води і світла.

Денісова нагадала, що триває ліквідація пожежі на нафтобазі в Рівненській області – унаслідок рашистської ракети.

«Ракетним ударом по Житомирщині пошкоджено приміщення підприємства. Сталася пожежа. Жертв наразі немає», - розповіла вона про ще один злочин загарбників.

Окремо Денісова поінформувала, що комунальники повідомляють про випадки мінування об’єктів критичної інфраструктури (газопроводів, електромереж) у регіонах, де ведуться активні бойові дії.

З-під уламків будівлі Миколаївської обласної державної адміністрації наразі витягли тіла вже 7 загиблих працівників, 22 людини травмувалися, і рятувальні роботи тривають.

Денісова уточнила, що ворог, насаджуючи Україні «рускій мір», вдається до ганебних методів, руйнуючи все, до чого вдається дотягнутися.

На її переконання, кожен військовий злочин ретельно фіксується та обов’язково стане приводом для того, щоб кожен, хто незаконно ступив на українську землю, опинився на лаві підсудних і поніс відповідальність за горе нашого народу.

Уповноважений ВРУ з прав людини закликала міжнародних партнерів посилювати санкції та ізоляцію рф, щоб прискорити день, коли військове і політичне керівництво рф відповість за всі свої злочини перед Україною.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Фото ілюстративне