Вінниччина отримала третю партію модемів Starlink

Вінниччина отримала третій транш модемів супутникового інтернет-зв'язку Starlink від Ілона Маска.

Про це у Телеграмі повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«27 модемів супутникового інтернет-зв'язку Starlink – це третій транш від Ілона Маска для Вінниччини. У разі зникнення проводового інтернету, можна буде мобільно оперативно розгорнути у будь-якому місці: як у приміщенні, так і в полі чи на блокпосту точку, яка даватиме можливість використовувати швидкісний інтернет», - повідомив Борзов.

Зазначається, що першими Starlink в області отримали Централізовані диспетчерські з екстреної медичної допомоги. Нинішній вантаж розподілять між медзакладами вторинної та третинної ланки регіону.

Насамперед Starlink отримають опорні лікарні у Бершаді та Гайсині, які працюють нині як ургентні лікарні інтенсивного лікування. Лікарні, які є плановими, але стратегічно дуже важливими також отримають обладнання для супутникового інтернет-зв'язку. А саме: Барська, Крижопільська, Шаргородська і Немирівська,

Центр матері і дитини, обласна дитяча лікарня у Вінниці, клінічна лікарня №1, інші міські лікарні також будуть забезпечені супутниковим інтернетом від Ілона Маска.

Практично усі куточки області сьогодні охоплені широкосмуговим безперебійним інтернетом, що дозволяє надавати на території Вінницької області якісну допомогу пацієнтам у будь-який час.

Як повідомляв Укрінформ, засновник компанії SpaceX Ілон Маск відповів згодою на прохання міністра цифрової трансформації Михайла Федорова забезпечити Україну станціями Starlink та доступом до супутникового Інтернету.

Starlink - це проєкт компанії Ілона Маска SpaceX, який за допомогою мережі супутників надає доступ до широкосмугового інтернету. Швидкість такого інтернету - до 1 Гбіт/с для кожного абонента, а користуватися ним можна у будь-якій точці землі.