росіяни зняли відео у знищеному театрі Маріуполя, прогулюючись буквально по трупах - радник мера

російські загарбники зняли відео у знищеному ними Драматичному театрі Маріуполя, де загинуло щонайменше 300 мирних мешканців міста. При цьому вони продовжують повторювати свій фейк про штаб полку «Азов».

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Пропагандистська російська мразь виклала в мережу відео зсередини нашого Драматичного театру. Де, прогулюючись буквально по трупах цивільних маріупольців, розповідає про «вибух з середини штабу Азов». Дивуючись, що на померлих немає ані форми, ані касок, ані бронежилетів», - йдеться у повідомленні.

Андрющенко зауважив, що цинізм росіян давно нікого не дивує.

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня російські загарбники скинули бомбу і знищили Драматичний театр у Маріуполі. Там ховалися сотні людей - здебільшого жінки з дітьми. На землі біля театру великими літерами було написано слово "ДЕТИ". За кілька годин до удару росіяни заявили, що в театрі знаходиться штаб полку "Азов". Внаслідок бомбардування загинуло щонайменше 300 людей.

У Маріуполі російські війська спричинили жахливу гуманітарну катастрофу. Загарбники бомблять мирних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За інформацією мера Маріуполя Вадима Бойченка, у місті за час російської облоги загинуло майже 5 тисяч людей, з яких близько 210 - діти.

24 лютого за вказівкою президента рф володимира путіна розпочалося широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.