Силами Меджлісу кримськотатарьского народу бійцам ЗСУ в Миколаєві передали амуніцію і тепловізори

Фото

Координаційний центр Меджлісу кримськотатарьского народу у Львові отримав та відправив бійцям ЗСУ у Миколаєві бронежилети, оптичні приціли с тепловізорами та супутникові телефони.

Про це повідомив у Фейсбуці народний депутат Рустем Умєров, передає Укрінформ.

"Проводжуємо підтримувати наших захисників. Отримали для наших бійців ЗСУ у Миколаїві бронежилети, оптичні приціли с тепловізорами, супутникові телефони, ліки", - написав Умеров.

Крім того, повідомив він, що спільно з урядом Туреччини та Посольством Республіки Туреччина в Україні відправили ще 100 жінок та дітей в безпечні міста в Турецькій Республіці.

Він додав, що допомогли 50 жінкам та дітям виїхати в Чехію.

Народний депутат поінформував, що Координаційний центр Меджлісу у Львові "отримав декілька гуманітарних наборів від друзів з інших країн та відправив їх тим, хто найбільше цього потребує".

Раніше волонтери Координаційного центру Меджлісу у Львові організували на центральному залізничному вокзалі міста Львів роздачу нужденним теплого одягу.

Як повідомлялося, у перші дні війни у ​​Львові було створено Координаційний штаб Меджлісу кримськотатарського народу з метою здійснення координації та надання допомоги громадянам України – жінкам з дітьми та людям похилого віку, які прибули на території західних областей України з регіонів, де відбуваються активні бойові дії.

Меджлісом кримськотатарського народу спільно з керівниками кримськотатарських організацій Польщі, Румунії та Туреччини координуються дії щодо надання допомоги біженцям з території України.

На базі Львівської територіальної оборони створено Кримський підрозділ, склад якого формується серед громадян України, які змушені залишити тимчасово окупований РФ Крим.