Прокуратура розслідує викрадення мера Балаклії та двох чиновників міськради

На Харківщині розпочали розслідування досудове розслідування за фактом викрадення посадовців Балаклійської міської ради.

Про це у Телеграмі повідомляє Харківська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«Російські окупанти викрали посадовців Балаклійської міської ради. За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом насильницького зникнення (ч. 1 ст. 146-1 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, 26 березня російські загарбники викрали та позбавили волі посадових осіб Балаклійської міської ради. Серед них - міський голова, його заступник і начальник відділу цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами. Наразі російські загарбники незаконно утримують чиновників у невстановленому місці.

Також встановлено, що напередодні міський голова привіз до міста гуманітарну допомогу, після цього зв‘язку з вказаними посадовцями немає.

Досудове розслідування проводять слідчі Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.