Поліція викрила двох людей на шахрайстві на військових потребах

На Запоріжжі кіберполіція викрила жінку у шахрайстві під виглядом продажу військової амуніції.

Як передає Укрінформ, про це поінформувала у Телеграмі пресслужба Нацполіції України (НПУ).

«​​Фігурантка у соцмережах розміщувала оголошення про продаж товарів для військових - рукавиць, наколінників, розвантажувальних жилетів тощо. Однак, отримавши передплату від клієнтів, зловмисниця зникала. 24-річна жителька с. Петрівське ошукала понад 20 громадян, котрі хотіли придбати амуніцію для українських військових», - уточнюється у повідомленні.

За даними поліції, жінка отримувала від замовників передплату 200-800 гривень на банківську картку, але жодного товару клієнтам не надсилала.

«Ще деякий час зловмисниця підтримувала зв’язок із покупцями, однак врешті блокувала. Отримані гроші шахрайка витрачала на власні потреби», - поінформували у НПУ.

Слідчі Запорізького районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Також поліцейські затримали за шахрайство на військових потребах жителя Кривого Рогу - чоловік встиг ошукати близько 20 людей на суму 80 тисяч гривень.

Правоохоронці встановили, що житель Кривого Рогу у Телеграмі розмістив оголошення про продаж лiкарських засобiв, бронежилетiв та iншої вiйськової амунiцiї.

«Замовникам ставив умову про передоплату в сумі 2-3 тис. гривень, після чого переривав зв’язок з покупцем і товар не відправляв. Поліцейські встановили 23-річного жителя м. Кривий Ріг, який безпосередньо розміщував оголошення та привласнював гроші. Для цього використовував мобільні телефони та банківські картки, які вилучили при обшуку», - уточнюється у повідомленні.

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про вручення фігуранту повідомлення про підозру.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення.

Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.