Евакуація з Маріуполя: військові рф не пропускають 40 автобусів через блокпост у Бердянську

На Маріупольському напрямку близько 40 автобусам для евакуації людей російські загарбники не дозволяють пройти блокпост у Бердянську.

Про це сказала віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в ефірі єдиного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Маріупольський напрямок дуже важко іде. Там уже накопичилося близько 40 автобусів, очікують людей, і окупанти не дозволяють пройти блокпост у Бердянську, утримують наші автобуси. І ми знову і знову звертаємося до Червоного Хреста, до російської сторони з вимогою дати можливість людям виїхати до Запоріжжя”, - розповіла Верещук.

Водночас вона поінформувала, що евакуація людей у Київській області та за іншими маршрутами, які були заявлені на сьогодні, “ідуть краще”.

“Але теж, до прикладу, в Макарові не було певної кількості людей, щоб навіть заповнити автобуси, ми зараз будемо бачити, що з маршрутами та як треба їх змінити, щоб ті люди, які хочуть вибратися, отримали таку можливість”, - повідомила урядовець.

Як повідомлялося, за словами Верещук, на четвер, 24 березня, погоджено сім гуманітарних коридорів для евакуації населення.