На Луганщині ворожі обстріли пошкодили 23 будинки

Протягом доби підрозділи ДСНС, які входять до угруповання Об’єднаних сил, здійснили 32 виїзди на ліквідацію наслідків бойових дій у Донецькій і Луганській областях.

Про це пресслужба ООС повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зокрема, рятувальники ліквідували 16 пожеж, спричинених обстрілами, та врятували трьох людей.

Піротехнічні розрахунки в Донецькій області залучалися протягом доби тричі - у Новоселидівці, Петропавлівці та Нью-Йорку. Під час перевірки цих населених пунктів працівники ДСНС обстежили територію площею 1,21 га та виявили 32 вибухонебезпечні предмети.

У Луганській області піротехніки залучалися чотири рази - у Лисичанську та Привіллі, проте вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Повідомляється, що рятувальники дев'ять разів залучалися для надання допомоги населенню: п'ять у Донецькій області та чотири - у Луганській.

Зокрема, на Донеччині здійснено розбирання завалів, підвезення 20 тонн води для потреб населення, розвантаження та доставлення гуманітарної допомоги (2 т). Врятовано й евакуйовано трьох людей, які потрапили під обстріли.

У Луганській області забезпечено підвезення води загальним обсягом 16 кубічних метрів до Лисичанська та Гірського, розвантаження гуманітарної допомоги в Сєвєродонецьку та евакуацію двох людей.

Зафіксовано пошкодження 31 об’єкта внаслідок потужних обстрілів російськими військами Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Кремінної, Новодружеська та Воєводівки. Серед них: 10 багатоквартирних та 13 приватних житлових будинків, підприємство "Рубіжанська панчішна мануфактура", Рубіжанський професійний електромеханічний ліцей, господарчі споруди, гаражі та об’єкти інфраструктури.

За добу в Донецькій області евакуйовані 77 людей - із Новогородівки, Авдіївки та Очеретяного.

У Луганській області проведена евакуація 650 людей - із Сєвєродонецька, Лисичанська та Кремінної.

Загалом за період з 24 лютого з населених пунктів Луганської області були евакуйовані 13 533 особи, Донецької області – 5 628.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Фото: ООС, Фейсбук