Три лікарні Краматорська отримали гуманітарну допомогу від ЗСУ

До міських лікарень Краматорська, що на Донеччині, у межах гуманітарних ініціатив командуванням Об’єднаних сил ЗСУ передано понад 9 тонн медичного обладнання.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі командування Об’єднаних сил.

Як зазначив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, цього разу гуманітарну допомогу отримали три медичні комунальні заклади міста.

«Ці лікарні працюють сьогодні у надзвичайно напруженому режимі, надаючи своєчасну медичну допомогу мешканцям міста та тимчасово переміщеним особам», – наголосив Наєв.

Командувач додав, що потреба у наданні гуманітарної допомоги зараз зросла у декілька разів, адже місто постійно обстрілюють російські загарбники.

Цього разу вантаж складається з медичних розхідників, сучасних медикалізованих ліжок, матраців, ковдр, а також медичних меблів.

В пресслужбі зауважили, що вантаж надійшов від благодійного фонду «Міжнародна асоціація підтримки України» на чолі з Ольгою Чуйко та доставлений в Україну завдяки «Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України».

Як зазначається, гуманітарну допомогу передано у тісній взаємодії з Міністерством реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Донецькою обласною військовою адміністрацією, головою міської ради Краматорська Олександром Гончаренком, благодійним фондом «Наш Краматорськ» на чолі з Олександром Шевченком та благодійним фондом «Проєкт Варнави».

Раніше, 22 березня, уряд спростив завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. Відтепер достатньо лише заповнити декларацію, аби допомога потрапила до України.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.