У Чорнобильській зоні зафіксували п'ять пожеж, їх загасили

Декілька днів тому Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів зафіксувало чотири-п'ять осередків горіння у Чорнобильській зоні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив в. о. міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець в ефірі телемарафону.

"З приводу екологічного стану Чорнобильської зони можу підкреслити, що декілька днів тому ми фіксували там пожежі. Це було 4-5 джерел горіння. Дуже добре, що в короткі терміни вдалось локалізувати ці загоряння", - сказав він.

За словами Стрільця, наразі у Зоні відчуження є можливість локалізовувати осередки горіння і не допускати поширення пожеж.

Очільник Міндовкілля нагадав, що через захоплення Чорнобильської атомної електростанції російськими військами, Україна втратила доступ до систем моніторингу радіаційного стану Чорнобильської зони. Він підкреслив, що наразі є доступ до одного посту моніторингу, який не зафіксував перевищення радіації.

Як повідомляв Укрінформ, ЧАЕС була захоплена російськими військами ще в перший день агресії - 24 лютого.

У неділю 20 березня наприкінці дня було проведено часткову ротацію персоналу Чорнобильської атомної електростанції та евакуацію осіб, які перебували на території тимчасово загарбаної російськими військами станції.

Фото ілюстративне