Запорізький волонтер створив на 3D-принтері далекомір для української армії

Запорізький волонтер створив за допомогою 3D-принтеру далекомір, який дозволить українській армії ще ефективніше боротися із загарбниками.

Про це повідомляє запорізький волонтерський центр "Паляниця", передає Укрінформ.

“Я подумав, чим я можу бути корисним, маючи на озброєнні нові технології, їх можна і потрібно використовувати. 3D-друк настільки універсальний, що можна хоч гранати друкувати”, - розповів волонтер Олег, який раніше працював у зуботехнічній сфері. 

Правда, гранати волонтер не друкує, а зайнявся виробництвом прототипу далекоміра. Пристрій може точно визначити відстань до ворожого об'єкта та знищити його.

Далекомір, створений волонтером

Далекомір працює за принципом - чим далі об'єкт, тим більше або менше кут його відображення в об'єкті дзеркал. Пристрій дуже портативний: з ним можна легко переміщатися і не потрібно заряджати.

Такі прилади пройшли бойові випробування у В'єтнамі та на Близькому Сході. Сьогодні прийнято на озброєння у багатьох арміях світу. А тепер матимуть змогу допомагати і українським військовим.

Як повідомлялось, 24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки.