У центрі Львова виставили 109 порожніх візочків в пам'ять про вбитих ворогом дітей

Фото

У центрі Львова проходить соціальна акція «Ціна війни», мета якої – привернути увагу світу до смертей безневинних українських дітей.

В рамках акції на площі Ринок поставили 109 дитячих візочків як символ 109 вбитих з часу повномасштабного вторгнення ворога дітей, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Львівської міської ради.

«За 22 дні повномасштабного вторгнення російські війська безжально вбили 109 українських дітей. 109 дітей, які стали ангелами й тепер, замість рішучих дій світу, охороняють небо України. Ця цифра не враховує втрат у Маріуполі, який постійно перебуває під обстрілами. Кількість смертей щодня збільшується через геноцид, який вчиняє ворог над українськими людьми», - підкреслили організатори заходу.

У центрі Львова виставили 109 порожніх візочків в пам'ять про вбитих ворогом дітей / Фото: Роман Балук, Львівська міська рада

Мерія закликає дорослих всього світу єдиним щитом вберегти українських дітей і подарувати їм майбутнє – вимагати від урядів інших країн закриття неба над Україною. Учасників акції просять розповідати про злочини ворога, фотографувати акцію та публікувати їх у соціальних мережах з хештегом #closethesky.

Як повідомляв Укрінформ, 18 березня о 6:25 у Львові пролунали вибухи. Міський голова Андрій Садовий зазначив, що ракети впали в районі аеропорту та знищили авіаремонтний завод. За повідомленням військових, з акваторії Чорного моря по Львову було випущено шість ракет, дві з них вдалося ліквідувати. Поранено одну людину.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Роман Балук