На Херсонщині у Чулаківській громаді російські агресори проводять обшуки

На Херсонщині голова Чулаківської сільської територіальної громади Олександр Мусієнко розповів, що агресор проводить обшуки.

Як передає Укрінформ, про це голова громади попередив місцевих жителів у відеозверненні на сторінці громади у Фейсбуці.

“Ця ніч була незвична, ще таких ночей в нашій історії не було, в сучасній історії. Коли весь населений пункт спав чи не спав, але знаходився під дулами російських військових, ворожої армії. Сьогодні вівторок у нас, 15 березня. Я знаходжуся на своєму робочому місці в сільській раді Чулаківській”, - повідомив голова громади.

Голова громади наголосив, що коли він записував попереднє відеозвернення, за кадром залишалися люди, які стояли з автоматами і контролювали те, що він казав.

За словами Мусієнка, окупанти попередили, що проводитимуть “перевірку населеного пункту”. Голова громади каже, що ворог обіцяє не перевіряти помешкання, проте чи це буде так - гарантій немає. Загарбники заявили про вибіркову перевірку подвір'їв.

Мусієнко закликав мешканців громади зберігати спокій.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.