Мінсоцполітики евакуювало понад дві тисячі дітей з вразливих категорій

Міністерство соціальної політики на 14 березня забезпечило евакуацію 2274 дітей з вразливих категорій.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики, передає Укрінформ.

Зазначається, що із закладів соціального захисту дітей та дитячих будинків-інтернатів евакуйовано 1837 дітей, із них за кордон — 1083 дитини.

Також евакуйовано 60 прийомних сімей, в яких виховуються 155 дітей, та 39 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 282 дитини.

«859 дітей із закладів соціального захисту ще не евакуйовано. З них в місцях бойових дій залишаються 495 дітей. Це Харківська, Сумська, Херсонська, Миколаївська, Чернігівська, Запорізька області. Частину з них немає можливості евакуювати через те, що російські війська не забезпечують гуманітарні коридори. Частину ми сподіваємось евакуювати найближчим часом», — зазначила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Вона підкреслила, що ситуацію з евакуацією ускладнює той факт, що багато дітей потребують особливих умов перевезення, спеціального транспорту, відповідного медичного персоналу поряд. Наразі в міністерстві шукають можливості забезпечити всі особливі потреби.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.