На Сумщині погодили «зелені коридори» на 12 березня - очільник ОВА

Керівник Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив про погоджені "зелені коридори" на 12 березня.

Відповідне повідомлення Живицький розмістив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За його інформацією, погоджено такі напрямки руху:

Тростянець - Полтава (Тростянець, Суми, Голубівка, Вільшана, Недригайлів, Коровинці, Ромни, Андріяшівка, Лохвиця, Лубни, Полтава). Евакуація здійснюватиметься частково на автобусах та на особистому транспорті.

Суми - Полтава (Суми, Голубівка, Вільшана, Недригайлів, Коровинці, Ромни, Андріяшівка, Лохвиця, Лубни, Полтава). Із Сум виїжджатимуть колони людей на особистому транспорті, а з Лохвиці на Полтавщину будуть відправлені автобуси для вивезення людей, які не мають особистого транспорту.

Лебедин - Полтава (Лебедин, Штепівка, Недригайлів, Коровинці, Ромни, Андріяшівка, Лохвиця, Лубни, Полтава). З Лебедина виїжджатимуть колони людей на особистому транспорті та автобусах.

Конотоп - Полтава (Конотоп, Шевченкове, Хмелів, Ромни, Андріяшівка, Лохвиця, Лубни, Полтава). З Конотопа виїжджатимуть колони людей на особистому транспорті та автобусах.

Велика Писарівка - Полтава (Велика Писарівка, Охтирка, Хухра, Котельва, Полтава). Із селища Велика Писарівка виїжджатимуть колони людей на особистому транспорті та автобусах.

Краснопілля - Полтава (Краснопілля, Верхня Сироватка, Суми, Голубівка, Вільшана, Недригайлів, Коровинці, Ромни, Андріяшівка, Лохвиця, Лубни, Полтава). Евакуація здійснюватиметься частково на автобусах та на особистому транспорті.

В іншому дописі очільник Сумської ОВА повідомив місця збору громадян та час відправлення колон.

Як повідомлялося, російські війська з першого дня війни обстрілюють та бомбардують ракетами населені пункти Сумської області. 8-10 березня вдалося організувати гуманітарні коридори до Полтави, із Сумської області вдалося вивезти 60 тисяч людей. Водночас із деяких населених пунктів, таких як Охтирка та Лебедин, російські війська не дозволяють евакуюватися.