На Луганщину прямує гуманітарна допомога – Гайдай

На Луганщину наразі їде вагонами гуманітарна допомога: продукти харчування, медикаменти, теплі речі, будівельні матеріали.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у своєму відеозверненні.

«До нас зараз їде вагонами просто величезна кількість і їжі, і медикаменти, і якісь будівельні матеріали, речі теплі. Вся Україна, яка зараз не охоплена бойовими діями, всім нам допомагає», - сказав очільник області.

Він зазначив, що обласна влада знаходиться у постійному контакті з керівниками органів місцевого самоврядування, у різних районах регіону працюють штаби, де можна взяти гуманітарку.

«Я зараз звертаюсь до всіх жителів Луганщини: будь ласка, давайте ми зараз зберемося і будемо допомагати просто один одному. Лікарі нам постійно звітують, що може закінчитися, які саме ліки протягом тижня, і ми відразу їх замовляємо. Ми чітко розуміємо, де на складах можуть закінчитися продукти, і тоннами відразу туди завозимо харчі», - заявив Гайдай.

Він закликав жителів комунікувати з органами місцевого самоврядування, спілкуватися з ними, підтримувати один одного.

«Разом ми сила. Разом ми повернемо всі наші території. Перемога все одно буде за нами. І потім уже будемо розставляти всі акценти, коли ми повернемо всі території, у тому числі Луганськ», - наголосив керівник ОВА.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.