З Волноваського району евакуювали близько 150 мирних жителів

Фото

З Волноваського району евакуювали близько 150 мирних жителів, які перебували під обстрілами російської армії.

Про це у Телеграмі повідомила Національна поліція України, передає Укрінформ.

«Разом з представниками Донецької обласної військової адміністрації та ДСНС поліцейські організували безпечний виїзд для людей, які перебували під обстрілами російської армії. Врятовано близько 150 мешканців. Під час евакуації перевага надається жінкам з дітьми, літнім людям, людям з інвалідністю та пораненим. Багато людей втратили свої домівки, які вщент зруйновані внаслідок обстрілів окупантів», - йдеться в повідомленні.

Евакуйованих розселяють на Донеччині та організовують перевезення до інших регіонів України.

«Мешканців забрали з пункту збору, куди вони дісталися самотужки. Також у всіх селищах поліція підбирала людей, які прагнули залишити зону обстрілів. Поліція намагається врятувати життя якнайбільшої кількості людей. Наразі евакуйовані у безпеці. Триває їх розміщення та забезпечення речами першої потреби. Врятованих розселяють як на Донеччині, так і організують їх доправлення до інших регіонів України».

Поліція евакуювала з-під бомбардувань мешканців сіл Волноваського району / Фото: Національна поліція

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють в будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять російській агресії.