На Донеччині йде бій – ворог обстрілює Мар'їнську громаду з «Градів» та мінометів

На Донеччині у Мар'їнській громаді з початку доби триває бій, ворог обстрілює українські позиції з «Градів» та великокаліберних мінометів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«У Мар'їнській громаді з початку доби триває бій, ворог обстрілює наші позиції з "Градів" та 120-мм мінометів», - написав очільник області.

Він зазначив, що також продовжуються обстріли у Світлодарській громаді, є пошкоджені будинки. Деталі можна буде встановити після закінчення обстрілів.

В Авдіївській громаді ніч минула відносно спокійно, без обстрілів мирного населення, без втрат.

У Торецькій громаді пошкоджено 2 будинки у смт Північне. У місті відновлено електропостачання 2 котелень та приватного сектору. Зранку роботи повинні продовжитися.

За словами Кириленка, Маріуполь залишається в облозі.

«Росіяни знову перешкодили мирним мешканцям міста виїхати, а гуманітарному вантажу - заїхати до міста. Це - геноцид у центрі Європи у 21 столітті!», - наголосив керівник ОВА.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють до житлових будинків українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.