У Запоріжжі відкрили логістичний хаб для переселенців

У Запорізькому державному цирку четвертий день працює логістичний хаб для тих, кому потрібен притулок.

Про це повідомив директор Департаменту культури та інформаційної політики Владислав Мороко, передає Укрінформ.

“Вже четвертий день у Запорізькому державному цирку працює логістичний хаб для шукачів притулку, для людей, які тікають від російської агресії. Ми приймаємо всіх тих, хто не має над головою притулку. Ми чекаємо всіх, хто їде через Запоріжжя, якщо їм потрібно десь зупинить, первинна медична допомога, одяг”, - сказав Мороко.

За його словами, на сьогодні вже налагоджена робота центру, відпрацьована зручна логістика, за якою допомогу вже отримали пів сотні осіб.

Представники поліції на місці встановлюють особу та перевіряють наявність документів. Працівники управління соціального захисту визначають, які послуги можуть надати, далі розподіляють для подальшого влаштування на тимчасове перебування, додав Мороко.

У центрі облаштовані сидячі місця для перетримки громадян та спальні місця - їх облаштували прямо на арені цирку. Загалом центр готовий прийняти до 1000 осіб одночасно.

Як повідомив директор департаменту, у центрі вже є запас одягу, взуття для чоловіків, жінок та дітей, іграшки. На місці працює медичний пункт. На місці організовано умови для харчування переселенців. Окрім цього, щоденно запоріжанки несуть у центр власну свіжу випічку, аби підтримати і працівників ХАБу, і людей, що опинилися тамНаголосив Мароко.

Наразі центр працює до комендантського часу, але за потреби - готовий працювати цілодобово.

24 лютого президент РФ Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.