Із Харкова щодня евакуюють близько 30 тисяч людей

Із Харкова залізницею щодня евакуюють близько 30 тисяч людей.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Чекаємо відкриття так званих «зелених коридорів», аби евакуювати населення та доставити гуманітарні вантажі. Організаційно ми повністю готові. Загалом щодо евакуації: щодня близько 30 тисяч людей відправляються із вокзалу Харкова до безпечних місць. «Укрзалізниця»додає поїзди у різних напрямках. Продовжуємо забезпечувати громадян гуманітарною допомогою», - йдеться у повідомленні.

За словами Синєгубова, зараз ведуться бої із російським агресором в Кулінічівському та Чугуївському напрямках. Критичною точкою наразі є Ізюм.

«Наші українські військові гідно тримають оборону. Уже цієї ночі ліквідували 2 ворожі авіаодиниці. Дії противника зараз викликають подив, він фактично наземну битву програв. Вночі було кілька намагань – і всі вони були знищені. Наприклад, сили російського ворога, які прямували з Балаклії у бік Дніпропетровщини, були ліквідовані», - додав очільник області.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.