В освітніх закладах Львівщини облаштували 35 тисяч місць для переселенців

На Львівщині заклади освіти та гуртожитки підготували для прийому переселенців 35 тисяч місць. 

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«У гуртожитках закладів професійно-технічної освіти, дошкільних закладах, навчально-реабілітаційних центрах та спеціальних школах облаштували 35 тисяч місць для українців, які потребуватимуть прихистку у Львівській області», - йдеться в повідомленні. ⠀

Зазначається, що з початку війни майже 5 тисяч вимушених переселенців знайшли тимчасову домівку в стінах закладів освіти Львівщини. Окрім того, відносну безпеку в області знаходять діти-сироти та вихованці спеціальних шкіл. Відтак, у трьох НРЦ перебуває 171 дитина з інтелектуальними порушеннями, у шістьох закладах, серед яких санаторні школи та навчально-реабілітаційні центри, перебуває 240 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в одному НРЦ знайшли захист 23 дитини із порушенням опорно-рухового апарату.

Із дітьми перебувають педагоги та дорослі, які їх супроводжували. Дітлахи приїжджають із Київської області, Краматорська, Сєвєродонецька, Маріуполя та інших місць бойових дій.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.