У Зимненському монастирі на Волині ДБР провело обшуки

У Зимненському жіночому монастирі, який знаходиться у підпорядкуванні УПЦ московського патріархату на Волині ДБР провело обшук.

Про це повідомляє у Фейсбуці Святогорський Успенський Зимненський монастир, передає Укрінформ.

«3 березня у Святогорському Зимненському жіночому монастирі працівниками Державного бюро розслідувань було проведено загальний обшук території, храмів, кімнат та побутових приміщень та усіх будівель», - йдеться у повідомленні.

В монастирі інформують, що в обителі не було виявлено нічого, що могло б становити загрозу Зимненській громаді та загрожувати життю людей.

«У монастирі щоденно возносять молитви за припинення війни та за воїнів, які захищають нашу Україну», - додають у повідомленні.

Святогорський Успенський Зимненський ставропігійний монастир — давній український монастир ченців східного обряду, розташований у с. Зимному (Володимир-Волинський район, Волинська область). Припускають, що його заклав великий князь Володимир у 992—993 рр. Давніше — чоловічий, спочатку православний, згодом унійний; нині — жіночий, перебуває в користуванні УПЦ (МП).

Як повідомляв Укрінформ, священнослужителі Львівської єпархії УПЦ московського патріархату напередодні, 3 березня, першими в Україні виступили за повну незалежність від Росії. Вони звернулися до правлячого Архиєрея митрополита Філарета із проханням щодо проголошення повної автокефалії від РПЦ на Архиєрейському соборі.