У Маріуполі очікують детальний план «зеленого коридору»

У Маріуполі очікується отримання детального плану гуманітарного “зеленого коридору” за умови оголошення режиму тиші.

Як передає Укрінформ, про це Маріупольська міська рада повідомляє у Телеграмі.

Про це рішення вдалося домовитися вчора на переговорах у Білорусі після неодноразового звернення до найбільших міжнародних інституцій, а також Генерального штабу ЗСУ.

«Наше місто на межі гуманітарної катастрофи. Вчора ми домоглися того, щоб голос Маріуполя був почутий і ми потрапили до переліку міст, які матимуть можливість гуманітарного коридору та припинення на цей час вогню. Наше ключове завдання – забезпечити маріупольців продуктами та речами першої потреби. Також необхідно, на період тиші, розпочати відновлення критичної інфраструктури – електропостачання та вода», - заявив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок постійних обстрілів з боку російських військ Маріуполь залишився без електроенергії, води та опалення. Також спостерігаються серйозні проблеми із мобільним зв'язком. Комунальні служби забезпечують паливом генератори, які живлять міські лікарні електроенергією, тим самим даючи можливість надавати екстрену медичну допомогу всім пораненим.