Після ультиматуму мешканці Конотопа влаштували російським військовим «коридор ганьби»

Відео

Після ультиматуму російських військових мешканці Конотопа влаштували їм «коридор ганьби» зі свистом та криками «Уходите!»

Відеозапис, як це відбувалося, оприлюднили у Твіттері користувачі, передає Укрінформ.

Жителі міста Конотоп Сумської області влаштували «коридор ганьби» російським військовим, які приходили до мера міста Антона Семеніхіна з ультиматумом: або їм здають Конотоп, або місто накривають з артилерії.

Конотопці освистали росіян та послали їх «слідом за російським кораблем», люди кричали загарбникам «Уходите!».

Відео 18+

Як повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький у своєму Телеграмі, «розмова з росіянами в Конотопі уповноваженого мною від військової адміністрації тривала близько 12 хвилин. Я був на гучному зв’язку під час перемовин.

«Домовленість наступна: ні про яку зміну влади мова не може йти. Вони зацікавлені в правопорядку. Введення військ не буде. Прапор український − на місці. Є домовленість, що ми по них не будемо стріляти і не буде взаємних провокацій», - додав Живицький.

Він повідомив, що росіяни залишаються стояти на своїх позиціях. Буде забезпечено безперешкодний проїзд комунального транспорту і служб, автомобілів швидкої, з продуктами, гуманітарних вантажів.

Також Живицький додав, що для забезпечення безпеки в місті і контролю українськими добровольцями додатково будуть встановлені блокпости в глиб міста Конотоп.