На Полтавщині ЗСУ і тероборона знищили колону російської техніки

На Полтавщині бійці тероборони, авіація і артилерія ЗСУ знищили близько 200 одиниць російської техніки, здебільшого танків.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Полтавського обласного терцентру комплектування і соціальної підтримки, передає Укрінформ.

"Близько півночі було помічено пересування військової техніки Російської Федерації з території Сумської на територію Полтавської області. Місцеві мешканці повідомили до штабу територіальної оборони про близько 200 одиниць техніки, більшість з якої – танки. Завдяки спільним діям територіальної оборони Полтавщини, військової авіації та взаємодіючих підрозділів артилерії колону було знищено", - йдеться у повідомленні.

В ОТЦК та СП також повідомили, що всю ніч і ранок до штабу територіальної оборони Полтавщини надходить інформація про російську техніку, у якої закінчилося або закінчується пальне. «Російські солдати ходять по дворах з каністрами» - повідомляють мешканці населених пунктів на межі Полтавської та Сумської областей.

Наголошується, що при отриманні подібних повідомлень в населених пунктах, біля яких помічено техніку, все дизельне паливо або вивозиться, або просто зливається на землю.

Як повідомлялося, глава держави-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив про початок спеціальної воєнної операції на Донбасі. Вторгнення здійснено, у тому числі з території Білорусі.

На всій території України запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.