У Вінниці відбувся Патріотичний фестиваль імені Героя України Максима Шимка

Фото

У Вінниці четвертий рік поспіль провели Патріотичний фестиваль імені Героя України Максима Шимка.

Про це у Фейсбуці повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«16 лютого у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної пройшов Патріотичний фестиваль імені Героя України Максима Шимка. Захід четвертий рік поспіль організовує Департамент освіти Вінницької міської ради», - йдеться у повідомленні.

Метою фестивалю є популяризація українського мистецтва, розвиток творчо обдарованої молоді та формування почуття шанобливого ставлення до України та до подвигу Героїв Небесної Сотні.

Організатори зазначають, що до фестивалю долучилися понад  пів сотні учнів з тридцяти шкіл Вінницької громади. Також участь у заході взяли школярі комунального закладу «Байраківська гімназія ім. Максима Шимка» Немирівської міської ради, вихованці Вінницького міського палацу дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної, учасники АТО/ООС.

Цьогорічний фестиваль передбачав виготовлення інформаційних постерів, панно, лепбуків, які розкривають тему героїзму учасників Революції Гідності.

На Патріотичному фестивалі розгорнули мініекспозицію «Максим Шимко». Учні ліцею №13 підготували виставку особистих речей та фотографій Героя. Під час заходу школярі створювали тематичні малюнки, які представили на виставці «Небесна варта нашої свободи».

Мати загиблого Героя Зою Кузьменко зазначила: «Важливо пам’ятати і знати все про наших сучасних Героїв. Завдяки цьому фестивалю діти дізналися про життя кожної людини, яка загинула на Майдані. Герої, а серед них і мій син Максим Шимко, пішли захищати волю своєї Батьківщини. Вони не могли стояти осторонь тих подій. Українці - сильна нація, ми вміємо зібрати свою силу в кулак і дати гідну відсіч ворогу».

На завершення фестивалю учасники утворили «Живий ланцюг Гідності» як знак єдності та соборності Української держави.

Читайте також: На честь героя Небесної сотні Максима Шимка розпочався лицарський турнір

Максим Шимко – учасник Революції Гідності, Герой Небесної Сотні. За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції Гідності, Указом Президента від 21 листопада 2014 року йому надано звання Герой України (посмертно).