Запорізький суд взяв на два місяці під варту підозрюваних у вбивстві 11-річного хлопчика

В Орджонікідзевському районному суді Запоріжжя обрали запобіжний захід двом чоловікам, яких підозрюють у викраденні та вбивстві 11-річного хлопця, якого розшукували впродовж майже 5 місяців.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із зали суду.

"Застосувати до Геннадія В. 1976 року, підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 146, п. 2,3,12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України, запобіжний захід у вигляді тримання від вартою строком на 60 днів, до 17 березня включно. Строк запобіжного заходу рахувати з 17 січня, з дня затримання. Ухвала може бути оскаржена протягом 5 днів”, - зачитала рішення суддя Юлія Геєць.

Аналогічне рішення було прийнято й по другому затриманому (чоловік 1996 року народження).

Читайте також: У Запоріжжі затримали підозрюваних у вбивстві 11-річного хлопчика

За даними слідства, у серпні 2021 року двоє чоловіків викрали 11-річного хлопчика. Силоміць посадили дитину до автомобіля та відвезли до приватного будинку, розташованому у с. Радивонівка Мелітопольського району. Хлопчика били та утримували у підвалі упродовж 2-х тижнів. Від отриманих тілесних ушкоджень дитина померла. Його тіло сховали у тому ж підвалі, заливши бетоном.

Підозрюваних затримали 17 січня у Запоріжжі в одній з квартир за допомогою спецпризначенців КОРД.

Як раніше повідомлялося, тіло дитини знайшли у неділю, 16 січня. Сьогодні Максима Самофалова поховали. Хлопець зник 29 вересня 2021 року. Весь цей час його шукали правоохоронці, волонтери та рідні.