За спробу викрадення восьмирічної дівчинки на Чернігівщині чоловіку дали три роки тюрми

За спробу викрадення восьмирічної дівчинки в одному із сіл Чернігівської області чоловіка засудили до трьох років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Ювенальний прокурор Офісу генерального прокурора відстояв у Верховному Суді позицію щодо призначення покарання чоловіку, який намагався викрасти восьмирічну дівчинку (ч.3 ст. 15, ч. 2 ст.146 Кримінального кодексу України)", - ідеться в повідомленні.

У суді доведено, що, проїжджаючи в одному із сіл Чернігівської області, громадянин у стані алкогольного сп’яніння зупинився біля малолітніх сестер, які поверталися додому, та запропонував їм заробити грошей.

Почувши відмову, чоловік вийшов із машини й почав тягнути за руку молодшу дитину до автомобіля. На крики старшої сестри про допомогу відгукнувся знайомий дітей 17-річний юнак, який побіг до машини рятувати дівчинку. Побачивши це, чоловік відпустив її та поїхав з місця події.

Читайте також: У Запоріжжі затримали підозрюваних у вбивстві 11-річного хлопчика

Як з'ясувалося, до спроби викрасти дитину засуджений того ж дня пропонував інтимні послуги за гроші двом жінкам.

За даними ОГП, суд першої інстанції засудив зловмисника до одного року позбавлення волі. Однак ювенальний прокурор не погодився з призначеним покаранням, оскільки воно "не відповідало тяжкості вчинення злочину, за своїм розміром було явно несправедливим через м’якість та не було необхідним і достатнім для виправлення й попередження нових злочинів".

У результаті суд апеляційної інстанції повністю підтримав позицію ювенального прокурора та ухвалив рішення – три роки позбавлення волі. Це рішення залишив чинним і Верховний Суд.

Як повідомляв Укрінформ, у Вінницькій області судитимуть обвинуваченого у викраденні та зґвалтуванні одинадцятирічної дівчинки. Слідством встановлено, що в одному із сіл Могилів-Подільського району 2 вересня 2021 року 56-річний чоловік зустрів на вулиці дитину, погрожував їй та силою завіз до себе додому, де силоміць утримував близько двох годин.