Ожеледиця, перемети та сніг: дороги чистять майже 2 тисячі одиниць техніки

Відео

Проїзд державними дорогами України забезпечений, до робіт задіяні 1 919 одиниць техніки.

Як передає Укрінформ, про це Укравтодор повідомляє у Фейсбуці.

За даними дорожників, станом на 9:00 у центральних, північних, східних та південних регіонах продовжує сніжити. Сніговий покрив становить 1-5 см, у Львівській та Закарпатській областях – 4-20 см.

Покриття на дорогах державного значення в більшості областей мокре. У Дніпропетровській – місцями ожеледиця, у Київській – місцями перемети, у Черкаській та Сумській – місцями засніжене.

"Покриття доріг обробляється протиожеледними матеріалами. Проїзд дорогами державного значення забезпечено. В областях триває очищення доріг від снігу. У роботі – 1 919 одиниці техніки та 2 349 робітників", - повідомляють в Укравтодорі.

Читайте також: У Кропивницькому вітер повалив головну ялинку міста

Упродовж останньої доби, за даними дорожників, підрядні організації використали 34 927 т піщано-сольової суміші та 1 431 т чистої солі.

Укравтодор попереджає про продовження опадів у вигляді невеликого снігу протягом дня на більшій частині України.

Зазначається, що температура повітря коливатиметься від 0 до -4°С, у Карпатах - від -4°С до -9°С. Очікуються пориви північно-західного вітру до 15-20 м/с.

Перелік місць відстою транспортних засобів у розрізі автомобільних доріг загального користування можна знайти на дашборді.

У разі виникнення надзвичайної ситуації на дорозі дорожники закликають звертатися на цілодобову гарячу лінію Укравтодору – (044) 287-54-83.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні через сильні пориви вітру знеструмлені 349 населених пунктів у десяти областях.

Протягом доби підрозділами ДСНС розпиляні та прибрані 21 повалене дерево, здійснені три буксирування автомобілів (поодинокі випадки на території шести областей).