В Ужгороді презентували книгу про корінні народи України

Фото

В Ужгороді презентували унікальне видання Ukraїner про корінні народи України, шість із 32 історій, описаних у книзі, - про жителів Закарпаття.

Про це повідомляє у Фейсбуці Закарпатська обласна рада, передає Укрінформ.

Презентована Ukraїner книга має назву «Ким ми є? Національні спільноти та корінні народи України».

За словами засновника проєкту Ukraїner Богдана Логвиненко, видання збирали понад 5 років.

“Воно починалося із історій про закарпатських ромів, були й історії про закарпатських індусів та нігерійців, котрі останніми роками стали помітними у студентському середовищі області. Я підмітив, що в закарпатців рівень цікавості до себе й до своєї ідентифікації значно вищий, ніж у багатьох інших регіонах. Можливо, це через історичну складову... Будь-які історії, які ми знімали у цьому краї, мають успіх і велику кількість переглядів. В цій області є багато локальних медіа, які підхоплюють ці історії і роблять їх відомими широкому загалу…”, - сказав Логвиненко.

Директор Інституту центральноєвропейської стратегії Дмитро Тужанський зазначив, що книга - про поліетнічність, природне різноманіття України та про її інклюзію у європейське середовище. Цим виданням команда Ukraїner робить важливі речі, які повертають Україну у Центральну Європу, додав Тужанський.

За словами шеф-редакторки Ukraїner та редакторки книги Євгенії Сапожникової, команда намагалася дати якомога повну картину кожної з історій, яка ілюструє багатонаціональність України.

Як повідомляється, історії про представників нацменшин України публікуються на сайті Ukraїner з 2017 року. У книгу потрапили найкращі з них.

Також в команді зазначили, що видання не є повним і до нього не увійшло чимало історій про представників нацменшин України. Відтак автори не виключають, що книга матиме продовження.