Суд відмовився змінювати запобіжний захід заступнику Труханова

Колегія Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду розглянула і відхилила апеляційні скарги адвокатів в.о. віцемера Одеси щодо зменшення застави, призначеної йому 10 грудня.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС на своїй сторінці в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«28 грудня Апеляційна палата ВАКС розглянула апеляційні скарги захисників підозрюваного - виконувача обов’язків заступника Одеського міського голови на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 10 грудня, якою підозрюваному змінено запобіжний захід у виді застави на запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 24 млн 970 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за результатами розгляду колегія суддів залишила апеляційні скарги без задоволення, а ухвалу слідчого судді – без змін.

Рішення набрало чинності з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, 24 грудня за в.о. віцемера Олега Бриндака внесли заставу і його випустили з СІЗО.

6 жовтня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру міському голові Геннадію Труханову і ряду посадовців та бізнесменів Одеси у межах розслідування кримінального провадження щодо оборудок із землею, чим завдали шкоди територіальній громаді на 689 млн грн.

4 листопада Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід щодо в.о. заступника міського голови – керуючого справами Одеської міськради Бриндака у вигляді застави у розмірі 39 млн 967,2 тис. грн. У грудні ВАКС зменшив розмір застави до 24,9 млн грн. Оскільки своєчасно заставу не внесли, суд обрав для підсудного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

НАБУ І САП кваліфікували дії підсудного за ознаками ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (створення злочинної організації; вчинення злочину за попередньою змовою організованою групою або злочинною організацією; зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

24 листопада внесли заставу розміром 30,2 млн грн за міського голову Одеси Труханова.