У Миколаївській ОДА спростували інформацію про закриття інфекційної лікарні

Інформація про закриття Миколаївського обласного центру лікування інфекційних хвороб не має під собою жодних підстав.

Про це повідомив у Фейсбуці керівник управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації Максим Безносенко, передає Укрінформ.

«В ЗМІ з подачі керівника КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» поширилася інформація про закриття з 1 січня цього лікувального закладу. Подібні заяви не мають під собою жодних підстав і є результатом хворої фантазії Світлани Федорової», – написав Безносенко.

За його словами, згідно з чинним законодавством України, лікувальний заклад не може бути закритий, оскільки заборонено скорочення медичної мережі.

«Обласне управління охорони здоров'я не має повноважень втручатися у відносини між НСЗУ та КНП. Виходячи з наявної інформації, НСЗУ 17.12.2021 відкрила пропозиції на отримання пакету COVID-19. Усі КНП подають заявки самостійно. Лікувальний заклад, навіть без COVID-19, надаватиме медичні послуги за напрямом інфекційних хвороб, і ні про яке його закриття не йдеться», – підкреслив чиновник.

Раніше директор КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» Світлана Федорова у Фейсбуці повідомила, що з 1 січня лікарню закривають, тому що НСЗУ не уклав з нею договір на надання пакету з лікування хворих на COVID-19. «Прошу втручання ЗМІ, Офісу Президента та РНБО! Лікарню не подали як «ковідну», НСЗУ відмовив в укладанні договорів. Прошу всіх родичів хворих забирати своїх пацієнтів куди скаже обласне управління охорони здоров'я. Нам не повідомляють, куди переводити», – написала лікарка.

Як повідомлялося, Федорова є депутатом обласної ради від партії «Наш край» та відома своїми різкими заявами на адресу різних органів влади.