Відкрили першу ділянку об’їзної дороги міста Дніпро

Велике будівництво

На Дніпропетровщині відкрили рух Південним обходом обласного центру. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті облдержадміністрації.

Зазначається, що збудована з нуля 7-кілометрова дорога з’єднала Запорізьку трасу з Південним мостом. Її пропускна спроможність – до 20 тис. машин на добу.

«Сьогодні знакова для регіону подія. Відкриваємо об’їзну, яка розвантажить обласний центр від транзиту. Тривають роботи і на Північному обході Дніпра. Він з’єднає «Дорогу Єдності» Н-30 з Кайдацьким мостом. Такі масштабні проєкти втілюємо за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОДА Максим Беспальчук.

Відкрили першу ділянку об’їзної дороги міста Дніпро

Новозбудований Південний обхід – траса першої категорії: по дві смуги у кожен бік. Дорога облаштована спеціальною «пластиковою» розміткою, що світиться вночі.

«Сьогодні свято для Дніпропетровщини. Відкриваємо першу об’їзну Дніпра. Дорога дуже якісна. Загалом цьогоріч в Україні відновили понад 5 тис. км автошляхів. У наступному плануємо збільшувати амбітні плани. Завдяки програмі «Велике будівництво» рухаємося швидко і якісно», – підкреслив заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

Відкрили першу ділянку об’їзної дороги міста Дніпро / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

Об’їзну будували за сучасними технологіями. Загалом зробили 7 шарів покриття. Між ними на окремих ділянках проклали геомембрану. Вона захищатиме автошлях від потрапляння ґрунтових вод та сприятиме водовідведенню під час опадів.

«Така поліпропіленова сітка захищає покриття від впливу вантажівок з великою вагою. Робить його більш стійким і попереджає тріщини», – сказав начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев.

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор програми “Велике будівництво” Кирило Тимошенко повідомляв, що цього року планують оновити 4 500 км державних і 2 000 км місцевих доріг.