Суд заочно арештував одеського бізнесмена Галантерника

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді заочного арешту одному з підозрюваних у справі щодо незаконного заволодіння землею територіальної громади Одеси та легалізації коштів.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у Телеграмі, передає Укрінформ.

“9 грудня 2021 року за клопотанням детектива НАБУ, погодженого прокурором САП, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою одному з підозрюваних у справі щодо незаконного заволодіння землею територіальної громади Одеси та легалізації коштів, якому, зокрема, інкримінується створення злочинної організації”, - зазначається у повідомленні.

Наголошується, що це рішення розширить можливості антикорупційних органів щодо здійснення міжнародного розшуку підозрюваного, який переховується від слідства.

За даними ЗМІ, йдеться про одеського бізнесмена Володимира Галантерника.

Як повідомляв Укрінформ, 2 листопада НАБУ оголосило в розшук бізнесмена Володимира Галантерника, якому інкримінують причетність до створення злочинної організації в Одесі, яка завдала збитків територіальній громаді обсягом 689 млн грн.

НАБУ розшукує Галантерника як людину, що переховується від досудового розслідування. Дата зникнення - 31 серпня 2021 року, Харків.

10 листопада ЦПК поінформував, що Вищий антикорупційний суд дозволив заочне розслідування стосовно одеського бізнесмена Володимира Галантерника.