Вбивство шестирічної дівчинки на Харківщині: підлітка засудили до трьох років у спецзакладі

У Харківській області суд призначив підлітку покарання у вигляді трьох років у спеціальній навчально-виховній установі за вбивство шестирічної дівчинки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Вовчанський райсуд Харківської області підтримав позицію обласної прокуратури та застосував до неповнолітнього максимально можливий примусовий захід виховного характеру – направлення до спеціальної навчально-виховної установи для дітей і підлітків строком на 3 роки", - ідеться в повідомленні.

Прокурори e суді довели, що 28 липня у селищі Старий Салтів 13-річний хлопець убив сусідську 6-річну дівчинку, тіло якої з ознаками насильницької смерті правоохоронці виявили в покинутому приміщенні.

"У зв’язку з тим, що неповнолітній не досяг віку кримінальної відповідальності, відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України до нього можливо застосувати лише примусові заходи виховного характеру", - пояснили в Офісі генпрокурора.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Харківській області.

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня близько 23:50 у покинутому будинку у селищі Старий Салтів знайшли тіло 6-річної дівчинки з ознаками насильницької смерті у вигляді забиття голови та обличчя.

Досудове розслідування встановило, що малолітній, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних відносин умисно завдав потерпілій не менше 10 ударів тупим твердим предметом в область голови.

У жовтні Харківська обласна прокуратура направила до суду клопотання про застосування щодо підлітка примусових заходів виховного характеру.