Першу смугу мосту між Сєвєродонецьком та Лисичанськом відкрили для транспорту – Гайдай

Перша смуга мосту між Сєвєродонецьком та Лисичанськом, яка скоротить шлях на 14 км, відкрита для транспорту.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«В рамках президентської програми «Велике будівництво» продовжуються роботи з відновлення мосту між Сєвєродонецьком та Лисичанськом. Нині завершено роботи на першій смузі та відкрито для проїзду автотранспорту», – відзначив голова ОДА.

Наразі по вулиці Синецькій, яка веде до мосту з боку Сєвєродонецька, завершено нанесення розмітки. І вже розпочаті роботи на другій смузі автошляху, що веде через Пролетарський міст. Це довгоочікувана подія для автомобілістів, бо саме цим шляхом проходить переважна більшість вантажного автотранспорту. Цей напрямок також є частиною маршрутів міжміських пасажирських перевезень.

За словами Гайдая, повністю Пролетарський міст буде готовий навесні наступного року.

Голова ОДА також повідомив про готовність проєкту відновлення мосту біля содового заводу в Лисичанську.

«У 2022 році розпочнеться реконструкція мосту біля содового заводу в Лисичанську. Вже маємо візуалізацію у вигляді 3D-моделі. Це буде не капітальний ремонт, а більше схоже на будівництво, тому що міст має значні руйнування», – розповів очільник Луганщини.

За планом після реконструкції мосту розпочнеться ремонт дороги Лисичанськ-Сєвєродонецьк, що проходить через цей міст. Джерелом фінансування ремонту об‘єкту, за словами Гайдая, стане Державний дорожній фонд.

Про цей міст говорили давно, бо саме це – найкоротший шлях з південних мікрорайонів Лисичанська до Сєвєродонецька. Після завершення робіт автомобілісти будуть економити близько 14 кілометрів, щоб коротким шляхом дістатися іншого району.

 Фото: ЛОДА