Голова Харківської облради проти участі Росії у виробництві літаків

Голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко у відповідь на промову президента АТ «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва щодо відновлення співробітництва з Росією і закупки комплектуючих для літаків наголосила, що між Україною і Росією не "непорозуміння", а війна.

Про це вона заявила під час пресконференції щодо відновлення роботи Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, повідомляє Укрінформ.

«У нас не непорозуміння між країнами. Я вважаю, що в нас війна. Тому якщо експерти мають різну думку стосовно того, що необхідно долучати представників саме Російської Федерації або є можливість їх не долучати, то моя позиція в тому, щоб їх не долучати», - підкреслила Єгорова-Луценко.

Напередодні, 29 листопада, відбулася пресконференція щодо можливостей відновлення випуску літаків на Харківському авіазаводі. Мова йшла про необхідність прийняття Верховною Радою закону про приватизацію ХАЗу. Серед потенційних інвесторів: АТ «Мотор Січ», АТ «ФЕД», ПрАТ «Авіакомпанія Константа».

Президент АТ «Мотор Січ» В'ячеслав Богуслаєв заявив журналістам, що одна з умов відновлення роботи ХАЗу – дозволити протягом п’яти років купувати комплектуючі для харківських літаків у РФ. Окрім того, за його словами, «потрібно домовлятися щодо тих непорозумінь, які в нас відбуваються в політиці» (між Україною і Росією).

Фото: Харківська облрада